porsche 924 onderdelen, parts

Weetjes

Spaanse folder van de Porsche 924 S Le-Mans (in Italië en Spanje heet deze Spirit).

Accessoire folder / Chassisnummer ontcijferen van de Porsche 924.


             Prototype's Porsche 924

   Wielkast verschillen Porsche 924

Een vroege en latere motorkap

De motorkappen van de eerste serie 924's waren nog niet voorzien van een midden rib. Hierdoor was deze nogal buigzaam en instabiel. Later heeft men dan ook deze midden rib als verbetering aangebracht.

Deze rubber matten werden als accessoire geleverd voor de Porsche 924. Meer en deel verkocht In de landen met veel sneeuw . Nu een  gezocht item. 

Een achterklep ruit met opgedampte tekst. Deze werd alleen in het 1e jaar van de productie toegepast.

Een zeer zeldzame klepdeksel van JB Design & Tuning.

De waarheid over de 924 motor!


De productie van de porsche 924 startte in 1976 en liep door tot 1985. De auto was uitgerust met een 2.0 liter motor waarvan onder blok van gietijzer was en de cilinderkop van aluminium. Het onder blok vond zijn oorsprong in een 1871 cc motor van audi. Deze motor was voor het eerst gebouwd in 1965 en was uitgerust met stoterstangen, daarna werd het blok door audi ingrijpend onder handen genomen onder de naam project EA831. Toen eenmaal duidelijk werd dat het blok in de nieuwe 924 van Porsche zou gaan worden gebruikt werd het motorvolume vergroot tot 1984 cc en werden de 5 hoofdlagers van de krukas vergroot. Tevens werd er een gesmede krukas gemonteerd in plaats van een gegoten omdat dit meer in de lijn lag met de Porsche traditie. Tevens werden gegoten zuigers gemonteerd met een uitsparing voor de kleppen om deze de gelegenheid te geven te ruimen indien de nokkenasriem plotseling zou breken. Omdat de motor in een hoek van 40 graden gekanteld gemonteerd zou worden werd door Porsche een speciale carter pan ontwikkeld met zeer veel koelvinnen. Hierdoor was geen afzonderlijke oliekoeler nodig. De gegoten aluminium cilinderkop werd speciaal door Porsche voor de 924 ontwikkeld en heeft een vijfmaal gelagerde nokkenas welke via een getande snaar wordt aangedreven door de krukas. De cilinderkop heeft twee kleppen per cilinder en conisch handmatig verstelbare klepstoters. De cilinderkop heeft uitsparingen voor de injectoren van het mechanisch injectiesysteem van Bosch, het zogenoemde K-jetronic systeem. Kortom het motorblok van de 924 komt niet uit een audi, bus of uit een volkswagen. Het motorblok in de 924 configuratie is specifiek voor de Porsche 924 ontwikkeld en wordt in geen enkel ander merk toegepast. Mensen die zeggen dat de Porsche 924 een audi blok heeft vinden waarschijnlijk ook dat een 911 een kever motor heeft (en dit is niet het geval kan ik u verzekeren).

Nu leverbaar,kentekenplaathouder  classic924.com

Deze is gemaakt van hoogwaardig kunststof en voorzien van een fraai design uit eigen huis. Een must op elke klassieke 924!

Deze zijn te bestellen op onze website € 8.50.-